Mazsa Biz

DIY TASBIH

Posted on: December 4, 2013

Utk anda yg bminat utk buat sendiri tasbih, kini Mazsa Biz ada menyediakan semua bahan2 yg diperlukan. InsyaAllah tutorial cara membuat tasbih akan d berikan secara percuma kpd anda yg membeli

Semua bahan kecuali pearl dan flower cap ready stok. Utk pearl dan flower cap, stok akan sampai pd awal bulan 12

Cara mudah utk anda mengira kos utk DIY tasbih :
– GLASS PEARL :
1 tali pearl ade plus minus 105 biji pearl. Utk menghasilkan tasbih 33 biji, anda memerlukan anggaran kira2 35 biji pearl ( bergantung pd design tasbih ). Jadi anggaran 1 tali pearl yg berharga rm1.10 yg mengandungi 105 biji pearl blh menghasilkan 3 utas tasbih.
Contoh jika ingin membuat 1000 utas tasbih ( 1000 utas tasbih bahagi 3 : 333.33 utas tali..anggaran 334 tali pearl yg diperlukan x rm1.10 : rm367.40 utk kos pearl shj )

– AKSESORI :
> Stopper : 1 utas tasbih memerlukan 3 biji stopper. 1 pek seberat 115 gram blh menghasilkan anggaran 2000 utas tasbih
> Shell end : 1 utas tasbih memerlukan 1 biji shell end. 1 pek mengandungi 5000 biji shell end, jadi 1 pek blh menghasilkan 5000 utas tasbih
> Flower Cap : 1 utas tasbih memerlukan sekurang2nye 1 biji flower cap ( bergantung pd design ). 1 pek mangandungi 2000 biji cap, jadi 1 pek blh menghasilkan 2000 tasbih
> T-pin : 1 utas tasbih memerlukan sekurang2nye 1 biji t-pin ( bergantung pd design ). 1 pek seberat 500 gram blh menghasilkan anggaran 3000 utas tasbih
> Tiger Tail ( Dawai ) : 1 roll dawai blh menghasilkan anggaran 200 utas tasbih

Sebagai contoh utk menghasilkan 1000 utas tasbih:
>PEARL :
1000 utas tasbih bahagi 3 : 333.33 utas tali..anggaran 334 tali pearl yg diperlukan x rm1.10 : RM 367.40 utk kos pearl shj
>AKSESORI :
Stopper RM 20 + shell end RM 30 + Flower cap RM 30 + T-pin RM 20 + 5 roll dawai RM 15 : RM 115

*** Total kos utk 1000 utas tasbih : RM 482.40
*** Kos seutas tasbih: RM0.48 sen ( RM 482.40 bahagi 1000 tasbih )
*** Bahan aksesori lain mungkin masih berbaki..anda cuma perlu tambah pearl n dawai shj =)

20131203_09520520131203_10151620131203_09471220131203_09561520131203_09414320131203_09353620131203_090731

20131203_09105620131203_09163320131203_10165520131203_093237

IMG-20131105-WA0001IMG-20131105-WA0004IMG-20131105-WA0003IMG-20131105-WA0002IMG-20131105-WA0007IMG-20131119-WA0001

14 Responses to "DIY TASBIH"

Assalam boleh bg list hrga x

salam sis, sy berminat DIY tasbih. mcm mana nk oder bahan2 buat tasbih utk 100 pcs. boleh sms/whatsapp 0124169778

salam dear boleh whstapp detail pakej harga borong untuk 1000 utas? dan saiz. TQ🙂
– Hana, 011-24310954

Assalam…kt mne ada jual brg2 buat tasbih ni?

assalamualaikum.. sy berminat utk pakej DIY TASBIH.. 013-3041654

Sila quote DIY tasbih . Saya nak buat tasbih mini sendiri .

Saya nak order bahan2 untuk membuat tasbih sendiri…
Masih ada tak…

Macam mane nak oder untuk buat tasbih mini anggaran dalam 150 tasbih sahaja..boleh bagi detail dgan harga sekali..urgent🙂 tq

Salam, sis kalau nak ctc dri whtsapp or wchat bleh tak? Tak brapa pndai sngat guna emel ni. Thnkyou

Macam mane saya nk order brg2 nye? Tq

Bagaimana jika saya ingin order barang2 utk diy tasbih ni untuk 100 utas.. Teringin rasanya buat sendiri sama2 kumpul pahala… Semoga bermanfaat .. Tq…

Macamana nak order yer brg2 nak buat tasbih ni. Glases pearl saiz apa yg sesuai utk buat tasbih. Bley whatsapp saya 012-8125182. Tq

As salam..harga rm482.40 tu untuk semua skali manik,tali,plyer,accesories ke..sy nk buat sndri

Salam, saya berminat DIY tasbih. Color pearl tu Puan tentukan atau saya bleh pilih? Alqizz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Welcome to Swarovski Crystal, Pearl and Variety Women Acsessories Centre. Happy Shopping @ Here

Follow Fan Pages Mazsa Biz

Calendar

December 2013
M T W T F S S
« Jul   Dec »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Be Our VVIP

Categories

%d bloggers like this: